Verschillende fasen van rouw

Een relatiebreuk verwerken gaat vaak in verschillende fases. Hoe snel je deze stappen doorloopt is volledig persoonlijk en afhankelijk van jouw doorzettingsvermogen. Het proces zal sneller gaan als je de tips van deze cursus volgt.

Bv. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk contact hebt met je ex. Als je te veel contact hebt met je ex, en dan bedoel ik niet over praktische zaken zoals de kinderen of de hond, dan zal je het proces voor jezelf vertragen.

Bv. Je laat jezelf niet toe om te huilen en je kropt al je emoties op. Ook dit zal het proces vertragen.

 

Het kan ook zijn dat je een bepaalde ‘stap’ in je verwerkingsproces voorbij bent, maar dat je op een bepaald moment toch merkt dat je naar die fase wordt terug gekatapulteerd. Het is dus geen rechtlijnig pad, hou daar rekening mee. Soms denk je dat je de ‘huilfase’ hebt gehad en dan merk je plots dat je een half jaar later terug een huilbui krijgt. Je bent zeker geen hopeloos geval dat nooit over haar ex heen zal geraken. Dat je na een half jaar nog af en toe een huilbui krijgt wil ook NIET zeggen dat je je soulmate bent verloren. Ik kan je alvast verklappen dat je ex niet je soulmate is.

Nu je deze fasen van rouw kent, kan je dan jezelf in een bepaalde fase plaatsen?

Hoe merk je dat je in deze fase zit?

Wat zorgt ervoor dat je vast blijft zitten in deze fase?