No contact rule

Als je moet afkicken van je ex dan is het belangrijk contact om zoveel mogelijk te vermijden. Deze dagen is dat lastiger door de grote rol van onder andere social media. Misschien moet je overwegen zijn account te blokkeren. Je kan zijn nummer ook verwijderen. Als je het veiliger wil aanpakken, schrijf dan zijn nummer ergens op en verwijder het uit je GSM. Elke keer als je foto’s ziet of contact hebt wordt je weer geconfronteerd met jouw ex. Laat dit dus helemaal los! Het proces van het afkicken is al pijnlijk genoeg. Hoe langer je nog contact houdt met je ex, hoe langer je de lijdensweg voor jezelf verlengt.

Als je ex jou respecteert, dan zal hij ook respecteren dat je niet langer contact met hem wil.

Als je over gaat tot het verbreken van het contact, is het een goed idee om dit aan je ex te laten weten. Maak hem in een bericht duidelijk dat je het niet langer een goed idee vindt om nog contact met hem te houden omdat je de behoefte hebt om aan jezelf te werken of omdat je het emotioneel moeilijk hebt.

Als je ex hier lastig over doet, dan wil dat iets zeggen over zijn respect voor jou. Kies er altijd voor om respectvol behandeld te worden. Je hebt je best gedaan voor deze persoon. Je hebt in de relatie waarschijnlijk alles van jezelf gegeven. Dan verdien je nu op zijn minst een beetje respect. Als hij het niet accepteert dat je geen contact meer wil, blokkeer zijn nummer dan.

De eerste paar dagen gaat dit moeilijk zijn, maar na een tijdje ga je je gedachten weer op andere zaken kunnen focussen. Op sporten, vrienden, lezen, een nieuwe hobby, renoveren, schilderen, wandelen, gezond koken,… Eender welke activiteit is een betere activiteit dan contact  hebben met je ex.